Cimitir încătușat la Valea Uzului – Eroi români înlănțuiți și fără drept de cinstire în România

De ziua eroilor, doar în România se mai poate întâmpla așa ceva. Ca românii, în propria lor țară, să nu-și poată cinsti eroii, căzuți în război la datorie pentru patria lor. Ieri, la Valea Uzului, românii au găsit un cimitir ferecat cu lacăt mare la poartă și cu un gard înconjurat de un zid „inuman” de etnici maghiari, care au oprit intrarea românilor în cimitir. Români de pe întreg cuprinsul țării, printre care femei și copii, au venit cu flori și lumânări, nu cu topoare și cu arme. Au venit pașnic și cu inima arzând de dragoste și prețuire față de eroii lor. 149 de ostași români, căzuți la datorie pe câmpul de luptă, în cel de al doilea război mondial. Într-adevăr acolo nu sunt doar soldați români, sunt preponderent maghiari și austrieci, dar și de alte naționalități. Niciun cetățean de pe teritoriul României, indiferent de etnie, nu are dreptul să interzică cuiva să își cinstească eroii,  să își plângă morții. Cinstirea eroilor într-o zi națională dedicată eroilor unei națiuni este mai importantă decât orice conflict inter-etnic și alte ambiții personale sau ale vreunui grup politic. Românii nu au venit cu gând de luptă, românii au venit cu gânduri curate și nobile, dar au fost întâmpinați de cerbicia maghiară, care i-a provocat în mod tendențios pe cei câteva mii de români, prezenți acolo. Bineînțeles că o parte a mass-mediei din România, afiliată politic planurilor și intereselor maghiare sau oricum străine de neamul românesc, în loc să prezinte infracțiunea unor etnici maghiari, care s-au pus stăpâni ilegitimi ai unui cimitir național și internațional, au prezentat cu precădere imagini denigratoare la adresa românilor, prinși în ipostaze mai puțin decente și ajunși la capătul răbdării, după ce dialogul pașnic cu comunitatea maghiară a eșuat. Ce ați fi vrut domnilor jurnaliști? Să tolerăm să ne fie profanate mormintele părinților noștri? Puteau fi rudele oricui dintre noi. Să pupăm papucii tuturor străinilor și să ne compromitem prin trădare mârșavă, așa cum v-ați obișnuit? Nu! Acesta nu este românul autentic, ci acela pe care dumneavoastră reușiți să îl manipulați! Iată că la Valea Uzului au apărut și Români autentici! Români cu suflet românesc, dar care au fost lipsiți de orice protecție a națiunii lor. Dacă autoritățile și-au dovedit incompetența și au preferat mai degrabă să stea deoparte și să nu audă strigătul românilor, atunci și-au făcut singuri dreptate. Singura așa-zisă violență a fost aceea de a descătușa poarta unui cimitir închis! Aceasta este violență? Acesta este eroism! Dacă alții se ocupă cu vânzarea pe șest a resurselor românești, lăsați-ne în pace măcar mormintele eroilor noștri și lăsați-ne să credem că nu au murit pentru România, doar pentru ca alții să o vândă!

Prezentăm mai jos dovezi incontestabile ale respectului și bunei-cuviințe românilor prezenți ieri la Valea Uzului. Români care cântă cu flori în mâini, români care aprind lumânări și curăță și mormintele ungurești. Aceasta nu ați putut filma, dragi jurnaliști? Cinste românilor prezenți la Valea Uzului!

 

 

(Pentru Revista Atitudini, M. Fotini)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

One thought on “Cimitir încătușat la Valea Uzului – Eroi români înlănțuiți și fără drept de cinstire în România

  1. Nimic nu sunt fara Dumnezeu says:

    Petiție online: Statul român are obligația să păstreze alternativa la documentele biometrice

    ,,Am inițiat o petiție online pentru a cere statului român să continue să ofere alternativă la actele biometrice. Rolul petiției este de a strânge un sprijin popular cu ajutorul căruia să continuăm demersurile în instanțe sau în camerele Parlamentului României, dacă va fi nevoie, pentru a determina autoritățile statului să lupte pentru păstrarea actualei situații în ceea ce privește actele nebiometrice.
    Îi invităm pe toți cei ce nu doresc să li se impună buletinele biometrice să semneze această petiție și să se adauge luptei noastre. ”

    http://www.marturisireaortodoxa.ro/petitie-online-statul-roman-are-obligatia-sa-pastreze-alternativa-la-documentele-biometrice/
    Semneaza si distribuie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura