POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

2 thoughts on “Predica Pr. Mihai Andrei Aldea la manastirea Paltin Petru-Voda, despre scoaterea religiei din scoli

  1. Un om care iubește dreptatea says:

    Cu voia sfințiilor voastre, niște observații aș vrea să fac pe marginea predicii părintelui Aldea. Pentru că țara acesta este măcinată de un rău cumplit, iar pentru a-l stârpi trebuie să vedem în profunzime, nu doar la suprafață. La suprafață avem o clasă politică din cale afară de coruptă și total străină de Dumnezeu. Iată că au scos religia din școli, sau nu știu ce rele împotriva lui Dumnezeu au mai săvârșit diverși politicieni. Însă cauza răului este cu mult mai adâncă.
    Cineva a zis o vorbă înțeleaptă. Foarte înțeleaptă. Că un popor are conducătorii pe care și-i merită. Și creștinul ortodox român cu o minimă înțelepciune ar trebui să vadă, că aceste lucruri de la Dumnezeu sunt date. Căci viața aceasta pământească, în toate aspectele ei economice, sociale, chiar și politice, este o proiecție a vieții noastre din planul spiritual. Iar în plan spiritual ce vedem? Vedem prostituție spirituală, asta vedem. Prostituție și bătaie de joc la adresa lui Dumnezeu. Prin ecumenism deșănțat, prin apartenența unor înalți ierarhi ai Bisericii la diverse masonerii, prin slujirea unor interese de grup străine de acest neam, prin blagoslovirea actelor cu cip, prin …, prin …
    Vedem urâciunea pustiirii, vorba profetului Daniel, așezată în loc sfânt. Și atunci ce pretenții să mai avem?! Dar noi partea acesta refuzăm ca să o vedem. Ne facem că nu o vedem. Pupăm labele unor masoni îmbrăcați în haine arhierești și ne facem că nu vedem că ei se închină lui Mamona. Ne atingem de ei ca de sfintele moaște și așa credem noi, că vom mântui sufletele noastre. Că vom aduce prosperitate acestei țări. Că vom avea conducătorii mult visați.
    Iar dacă ierarhii acestei țări sunt străini de Dumnezeu și de interesele acestui neam, tot așa și conducătorii vor fi. Străini de interesul național vor fi, străini de Dumnezeu vor fi. Așa a lăsat Dumnezeu să fie, în oglindă.
    Avem pretenția ca partea din afară să fie frumoasă, lustruită cu conducători buni și drepți care să ne aducă lapte și miere, care să facă doar lucruri bine plăcute lui Dumnezeu, dar spurcăciunea din interior, adică din instituția Bisericii, ne facem că nu o vedem. Exact ca unii blamați de către Mântuitorul Hristos în vechime.
    Cu alte cuvinte, avem pretenția ca oamenii politici să fie niște sfinți, dar pentru ierarhia Bisericii Ortodoxe nu avem nici cea mai mică și elementară cerință. Ierarhii Bisericii pot să fie oricum și mai ales pot să facă orice, dar absolut orice.
    Putem să cerem politicienilor să fie împotriva globalizării, în timp ce mai marii Bisericii participă la diverse adunări ecumeniste și stau la aceeași masă cu musulmanii, cu protestanții și cu mai nu știu cine?
    Putem să cerem politicienilor să scoată actele cu cip, în timp ce patriarhia le binecuvântează spunând că-s bune? Și întrebările ar putea continua.
    Părinte Aldea, primii care ne strică nouă credința sunt ierarhii Bisericii Ortodoxe, politicienii doar le urmează exemplul. Vedem cu toții lucrarea ierarhiei BOR: ecumenism, masonerie, blagoslovirea actelor cu cip, campanie electorală deșănțată pentru un partid PSD, care a devalizat România vreme de 25 de ani și pentru candidatul acestui partid Ponta. Nu aș fi dat nume de partide și candidați aici, dar dacă sfinția voastră o faceți la predică în biserică…
    Și părinte Aldea vă judecați prea aspru frații. Oamenii nu au ieșit cu zecile și chiar sutele de mii în stradă ca să-și umple hambarele, sau burțile, sau din cauză că sunt invidioși pe alții. Ei, sutele de mii de oameni din străinătate, nu au stat mai bine de 10 ore în frig și ploaie ca să voteze doar pentru că sunt niște înșelați, așa cum susțineți domnia voastră. Ei s-au revoltat pentru că le fusese furat un drept elementar, acela de a alege. De a alege fie chiar și între două rele. Și le fusese furat acest drept de către PSD, partidul care de 25 de ani încoace face cârdășie cu mai marii Bisericii Ortodoxe Române. Nu pentru burtă au ieșit oamenii în stradă, ci pentru o idee. Și ceea ce s-a întâmplat este un lucru minunat, arată că poporul român mai are încă fibră, nu a pierit de tot. Și dacă au ieșit în stradă pentru dreptul de a alege între două rele (în paranteză fie spus, acesta este răsplata lui Dumnezeu pentru bătaia de joc practicată de către ierarhii Bisericii la adresa Lui: un rău mai mare și un rău mai mic), cu siguranță că ar ieși în stradă pentru credință, pentru Dumnezeu. Cu mult mai mulți ar ieși. Numai că nu are cine să-i inspire. În Grecia un milion de oameni au ieșit în stradă atunci când politicienii au vrut să le scoată apartenența religioasă din buletine. Da, dar la ei a avut cine să îi cheme, pentru că la greci mai sunt ierarhi vrednici. La noi nu mai are cine.
    Așa că, părinte Aldea, bine ar fi ca sfinția voastră să vă ațintiți privirea mai întâi către grădina Instituției Bisericii Ortodoxe Române și să încercați să faceți ordine și curățenie acolo mai întâi. Că așa ne învață și Mântuitorul Iisus Hristos în pildele Lui. Poate reușim să scoatem bârna din ochiul mai marilor Bisericii, înainte de a scoate paiele din ochii politicienilor.
    Și încă ceva părinte Aldea. Ați îndemnat oamenii să nu se ducă la vot, cu toate că ați știut că absenteismul favorizează răul cel mai mare. Și aceasta tot politică se numește.
    Și ați împărțit oamenii în două: creștinii puri în opinia voastră, care nu se duc să voteze și rătăciții, ca de-al de mine, care s-au dus să limiteze dezastrul blestemului pe care l-a adus asupra acestei țări o ierarhie lacomă și coruptă, acela de a nu putea alege decât între două rele.
    Da, acesta este blestemul care s-a abătut asupra acestei țări ca urmare a căderii ierarhiei Bisericii: nu mai avem parte de bine, avem parte numai de rău, putem să alegem doar între două rele, răul mai mare sau răul mai mic.
    Ar mai fi ceva de spus părinte Aldea referitor la faptul că ați împărțit oamenii în două pe tema unui amărât de vot. Un om al lui Dumnezeu nu dezbină ci unește, nu divide ci unifică.

  2. Un om care iubește dreptatea says:

    Ca să vedem cu toții ce înseamnă un arhiereu adevărat.
    Prin anul 2009 Europa ceruse Greciei să scoată din cărțile de identitate apartenența religioasă. La greci în actul de identitate scrie: grec ortodox.
    Atunci Fericitul întru pomenire Hristodulos, Arhiepiscopul Atenei şi a toată Elada a luat întregul Sinod și a ieșit la Tesalonic în fața poporului, peste un milion de oameni. Vă imaginați ce înseamnă un milion de oameni, o mare de oameni.
    Iar atunci când a strigat: „ORICE MÂNĂ A VRUT SĂ SE ATINGĂ DE BISERICĂ S-A USCAT!” a înghețat toată Grecia și nu numai. Toată Europa a înghețat. Au băgat coada între picioare și s-au lăsat păgubași.
    Ca să vedem puterea Duhului Sfânt care lucrează prin cei vrednici aleși ai Lui.
    http://laurentiudumitru.ro/blog/2009/02/28/asa-se-protesteaza-impotriva-nedreptatilor/
    Poate pricep și unii de pe la noi despre ce este vorba. Că Făt Frumos din tei, pe care-l așteptă ei să cadă din cer ca să ne conducă țara, o să vină doar la calendele grecești.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura