Ceremonia de înmânare a titlului de cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț, Părintelui Justin Pârvu – rugul aprins al ortodoxiei nemțene

Parintele Justin Parvu - pictura pe piatra_Manastirea Paltin Petru Voda

Părintele Justin Pârvu a devenit, cum era şi de aşteptat, cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ, oraş în care numele Părintelui Justin a rezonat în inimile multor români, care l-au iubit şi îndrăgit pe bunul Duhovnic încă din anii’70 şi până la sfârşitul vieţii sale pământeşti. În acest timp fiecare primar, mulţi consilieri, medici şi profesori, oameni obişnuiţi treceau pragul smeritei chilii a Duhovnicului din munţii Neamţului, pentru a cere sfat, putere şi binecuvântare.

Părintele Justin spunea că românii ortodocşi din Piatra Neamţ au o dăruire aparte faţă de Biserică şi se dedică cu mult spirit de jertfă şi entuziasm slujirii aproapelui. Aceşti „inimoşi” ai ortodoxiei, cum îi numea Părintele Justin, au dovedit astăzi, prin acordarea titlului de cetăţean care le onorează oraşul, că dragostea lor faţă de Părintele Justin merge până dincolo de hotarele morţii, către Dumnezeu, acolo unde în veşnicie Părintele lor Duhovnic veghează şi se roagă pentru mântuirea sufletelor lor.

Anunţăm pe această cale că, prin mărinimia cetăţenilor vrednici ai oraşului Piatra Neamţ, ucenici ai Marelui Duhovnic, duminică, 20 iulie, de prăznuirea Sf. Proroc Ilie Tesviteanul, va avea loc o slujbă de pomenire în cinstea părintelui Arhimandrit Justin Pârvu, susținută la strană de maicile de la Mănăstirea Paltin Petru Vodă. Slujba de pomenire se va săvârşi, împreună cu Sf. Liturghie, la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, unde preot paroh este Părintele Prof. Vasile Păvăleanu. Tot în această biserică se va decerna şi titlul de cetăţean de onoare, după care invitaţii sunt rugaţi să participe la o agapă frăţească, organizată de familia Ouatu George, un fidel ucenic al Părintelui Justin.

Toţi cei care doresc să ţină aprinsă făclia credinţei ortodoxe, aşa cum ne-a predat-o Părintele nostru Justin, sunt invitaţi să participe la acest eveniment comemorativ în memoria Părintelui Justin. Pentru noi Părintele Justin este un rug aprins al ortodoxiei nemţene.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” – Mărăţei 1 din Piatra Neamţ se află pe Strada Privighetorii 1. Pentru detalii consultați harta de mai jos.

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

3 thoughts on “Ceremonia de înmânare a titlului de cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț, Părintelui Justin Pârvu – rugul aprins al ortodoxiei nemțene

  1. Iacoboaie Radu says:

    OFF TOPIC

    Există un filmuleț de 39 de minute care cred eu că merită văzut de toți frații noștri ortodocși:
    Monahul Teodot-Reînhumarea Părintelui Gheorghe Calciu.

    Este cel mai bun interviu al său și veți vedea că monahul Teodot vorbește cu putere și curaj, în același Duh al Adevărului ca și sfinții părinți Iustin Pârvu și Gheorghe Calciu-Dumitreasa, la care de altfel are o mare evlavie.

    MASONII SAU EVREII SIONIȘTI SUNT CEI CARE AU CERUT ȘI REALIZAT ÎNGROPAREA MOAȘTELOR SFÂNTULUI PĂRINTE GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA. DACĂ NU SE VOR CĂI ȘI SE VOR OPUNE ÎN CONTINUARE CANONIZĂRII ȘI CINSTIRII SFINTELOR MOAȘTE ALE SALE, ÎȘI VOR PRIMI PLATA DE LA DUMNEZEU.
    UNDE OARE S-A MAI POMENIT ÎN LUME SĂ SE ÎNGROAPE SFINTE MOAȘTE DE CĂTRE BISERICĂ?! MARE PĂCAT! TRUPUL SFINȚILOR APARȚIN BISERICII ORTODOXE DREPTSLĂVITOARE.

  2. Iacoboaie Radu says:

    OFF TOPIC (2)
    Există de asemenea un alt film mai scurt realizat de televiziunea Kanal D: Calugar batut pentru a tine secret minunile parintelui Calciu.

    Aflăm astfel că s-a dorit cu orice preț reînhumarea părintelui Calciu! Chiar și actualul stareț Hariton Negrea a fost implicat.
    ESTE FOARTE IMPORTANT SĂ ÎNȚELEGEM CU ADEVĂRAT CE S-A ÎNTÂMPLAT ATUNCI ÎN ACELE ZILE. AU FOST MINUNI MARI… PĂRINTELE A MIȘCAT DIN MÂINI ȘI DIN PICIOARE… IAR LA ÎNCEPUT UN CĂLUGĂR A FOST BĂTUT PENTRU CA LUMEA SĂ NU AFLE DE DESHUMAREA PĂRINTELUI CALCIU!

    PATRIARHIA AR TREBUI SĂ NE EXPLICE DE CE A ÎNTÂRZIAT ATÂT DE MULT CU CANONIZAREA SFINȚILOR ÎNCHISORILOR COMUNISTE ȘI DE CE NU DOREȘTE NICI ASTĂZI ACEST LUCRU. MONAHUL TEODOT SPUNEA ÎNTR-UN INTERVIU, CĂ PRIN CANONIZAREA LOR S-AR AFLA ȘI CINE I-A PRIGONIT ȘI TORTURAT… AȘADAR POLITICA ESTE DE VINĂ. COMUNIȘTII ȘI EVREII SIONIȘTI…
    UNEI JURNALISTE, CARE DĂDEA EXEMPLUL CANONIZĂRII LA CATOLICI A MONSENIORULUI GHICA ȘI A ALTORA, CARE ÎNTREBA DE CE LA NOI NU SE FAC CANONIZĂRI, I S-A RĂSPUNS SEC CĂ … NU ESTE MOMENTUL!!!
    DAR, NE ÎNTREBĂM ȘI NOI, ÎN MOD LEGITIM, CÂND VA FI MOMENTUL? VA MAI EXISTA EL VREODATĂ?…

  3. Iacoboaie Radu says:

    OFF TOPIC

    Vă semnalez un film antologic, pe care aș dori să aveți răbdarea să-l urmăriți cu atenție. L-am descoperit întâmplător astăzi. Veți vedea maniera cum Eugenia Vodă ia un interviu unui om excepțional, de o integritate desăvârșită, un creștin ortodox adevărat, legionarului IULIAN CONSTANTIN, în vârstă de 79 de ani, inginer de elită și premiat de Academia Română. Veți vedea cum un exponent al mass mediei românești este tributar mentalităților comuniste, ideilor evreilor sioniși, invocând mereau cartea scrisă de evreul Zigu Ornea, critică bineînțeles la adresa Mișcării Legionare. În mod normal, el ar fi trebuit să vorbească mai mult. Era întrerupt când spunea lucruri împortante etc.

    Fraților, tinerii din perioada interbelică au avut IDEALUL REZISTENȚEI ANTICOMUNISTE și s-au jertfit pentru credință și neam. Au fost LA DATORIE. Și noi putem să ne unim în jurul unui ideal, acela al REZITENȚEI ANTIGLOBALIZARE. Comunismul și globalismul sunt până la urmă reversul aceleiași medalii masonice.Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura