Starețul și isihastul Efrem din Arizona, lucrătorul Rugăciunii inimii, a trecut la Mirele inimii Sale, Domnul Iisus Hristos!

Astăzi dimineață, în jurul orei 7.00, după o boală anevoioasă și tăinuită, a trecut la Domnul mult iubitul stareț Efrem din Arizona, ucenic direct al marelui isihast Gheron Iosif. Pe lângă faptul că a moștenit darul rugăciunii de la Părintele său Gheron Iosif, Starețul Efrem a lucrat concomitent și virtuțile vieții filantropice misionare, întemeind în America peste 20 de schituri și mănăstiri, creând un adevărat curent mistic isihast și profund misionar creștin-ortodox. Astfel că Domnul a rodit parcă și mai mult în ucenic decât în povățuitorul Său, îmbrăcându-l pe acesta în multe alte daruri dumnezeiești: rugăciunea, arta cuvântului, fiind un predicator iscusit, prin care convertea cu undița harului multe suflete rătăcite, arta povățuirii, fiind îndrumător duhovnicesc al multor ucenici din toate lumea și multe daruri duhovnicești de care se fac părtași cuvioșii Părinți.

Iată că în anul în care Gheron Iosif este propus pentru canonizare, ucenicul iubit al acestuia, Staretul Efrem, părăsește această viață pământească la vârsta de 92 de ani, mergând alături de Starețul său sfânt, la Părintele Luminilor, în împărăția Celui Nepătruns!

Veșnică să-i fie pomenirea și să avem parte de rugăciunile marelui misionar isihast, Gheronda Efrem!

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

6 thoughts on “Starețul și isihastul Efrem din Arizona, lucrătorul Rugăciunii inimii, a trecut la Mirele inimii Sale, Domnul Iisus Hristos!

  1. Vasile says:

    Dumnezeu sa-l ierte! Am avut privilegiul sa ma binecuvinteze anul trecut in vara!
    Un adevarat sfint in viata, minastirea ctitorita de el , Sf Antonie cel Mare din Arizona , este o minune in desert!
    Metgeti sa o vizitati daca aveti ocazia.

  2. Pr. Daniel says:

    Pomenește, Doamne, și rânduiește în corturile drepților pe robul Tău și, pentru smeritele rugăciuni ale Sfinției Sale, miluiește-ne pe noi. Amin!

  3. Roxana says:

    Dumnezeu sa l odihneasca!

    Ma iertati, Stiti cumva de ce nu mai merge radio paltin? 🙁 imi placea foarte mult sa ascult slujbele. Poate stiti ceva. Urmaresc de cateva luni bune poate si revine. 🙁

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura