De ce dracul nu l-a mai ascultat pe un Bătrân cu viață sfântă?


Din Everghetinos

Povestit-a oarecine din Părinţi că era odată un Bătrân care se învrednicise de mari daruri de la Dumnezeu, şi era vestit pentru vieţuirea lui cea îmbunătăţită, şi ajunsese numele lui până la împăratul. Şi a trimis împăratul de l-a chemat, ca să se învrednicească de rugăciunile lui. Iar după ce a vorbit cu el şi mult s-a folosit, i-a adus lui aur, iar el l-a primit.

Și, întorcându-se la chilia sa, a început să lucreze în ţarină şi la altele din agoniselile lui, după obicei.

„Nu te ascult!”

Şi i-au adus lui un îndrăcit; şi a zis Bătrânul către dracul: „Ieşi din zidirea lui Dumnezeu!”.

Şi a zis dracul: „Nu te ascult!” Zis-a Bătrânul: „De ce?” Zis-a dracul: „Pentru că te-ai făcut ca unul din noi, ai părăsit grija pentru Dumnezeu şi te-ai îndeletnicit cu grija pământească”.

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației


Post a Comment

(required. But it will not be published)