Pr. Peter Heers – Bărbăția creștină versus mândria masculină


Ascultați un cuvânt direct la țintă și plin de discernământ al Părintelui Peter Heers despre adevărata bărbăție creștină ce de multe ori se confundă cu mândria și înfumurarea masculină. În ce constă superioritatea bărbatului de fapt?

Mulțumim Doamnei M.A. pentru traducere.

După videoclip aveți și transcriptul.

Ce înseamnă bărbăția creștină?

Există întotdeauna două extreme:

Nu există numai feminitate sau “băieții efeminați”, cât există întotdeauna  excese și de partea “dreaptă”,  adică o imagine falsă despre adevărata bărbăție, precum și  ceea ce se înțelege prin a fi luptător și care nu este deloc creștină și nu este  de la Dumnezeu, dar care pune accent pe un tip de bărbăție plină de mândrie.

Calea împărătească

Deci, întotdeauna să mergi pe calea împărătească atunci când vine vorba de astfel de situații și să nu cazi cazi în capcana de a reacționa împotriva uneia, alegând cealaltă extremă.

Sunt foarte multi oameni care se entuziasmează să fie bărbați, să fie masculini, să fie războinici, însă caută modele în prototipuri păgâne sau la vichingi sau ceva de genul. Nu. În primul rând, bărbăția nu constă în impunerea forței asupra altcuiva. Aceasta nu este manifestarea principală a bărbăției.

Exemple de bărbăție

Exemple de bărbăție sunt: îndelunga răbdare, jertfirea propriei vieți pentru aproapele. Aceasta este bărbăția creștină și care este jertfirea de o mie și una de ori.  Înseamnă răspundere și stăruință și să-l pui pe celălalt pe primul plan, să lupți cu patimile…asta înseamnă să fii adevăratul luptător.

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației


Post a Comment

(required. But it will not be published)