MINUNEA DE PE MUNTELE TABOR DE ANUL ACESTA


Creștini din toată lumea au venit să se închine pe muntele Tabor, acolo unde Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos S-a schimbat la față înaintea ucenicilor Săi.
Pentru că Patriarhia Constantinopolului ține calendarul neîndreptat, prăznuirea Schimbării la față are loc în noaptea de 18 spre 19 august.
Dacă de obicei autocarele cu miile de pelerini urcau muntele, anul acesta forțele de ordine israelitene au încercat, uneori agresiv, să împiedice creștinii să serbeze Schimbarea la față pe Muntele Tabor. Chiar dacă, în cele din urmă, au permis accesul pelerinilor pe munte, acesta s-a făcut pe jos, fără mașini. Și era umilitor să vezi bătrâni, oameni invalizi, urcând unii cu cârjele muntele, ce nu este tocmai ușor de urcat, oameni care, în numele credinței, au riscat propria lor sănătate și viață. În ultimii ani agresiunea evreilor ultra-religioși împotriva creștinilor a luat amploare, existând chiar unele proiecte de lege ce au încercat să scoată creștinismul înafara legii. A se vedea aici: protv
Însă jertfa lor nu a rămas nerăsplătită de Domnul, Care a strălucit minunea Sa pe muntele Taborului, arătându-Și Harul prin norul ce a învăluit creștinii, mai ales pe cei care urmau să se împărtășească. Pentru că era limpede că norul se pogorâse deasupra Potirelor și Sfintei mese și apoi se răspândea în văzduh cuprinzând ca într-o adiere lină și plină de desfătare duhovnicească pe creștini.
Astfel, Domnul ne arată că niciodată nu trebuie să deznădăjduim și să ne pierdem încrederea în El, chiar dacă societatea de azi ne doboară parcă prin ateismul, imoralitatea și duritatea ei. Noi să rămânem însă blânzi ca porumbeii și înțelepți ca șerpii, sus având inimile spre Domnul nostru cel iubitor, Care săvârșește minuni mari celor ce pătimesc pentru El.


Post a Comment

(required. But it will not be published)