Simpozionul duhovnicesc: „Parintele Justin Parvu si sfaturi pentru vremuri de asuprire a crestinului”


p justin pMănăstirea Paltin Petru Vodă va găzdui sâmbătă, 13 februarie, cel de al III-lea Simpozion dedicat memoriei marelui Duhovnic al Ortodoxiei românești, Arhimandritul Justin Pârvu, odată cu prăznuirea a 97 de ani de la nașterea sa pământească. Anul acesta simpozionul va aborda tema: „Părintele Justin Pârvu și sfaturi pentru vremuri de asuprire a creștinului”.
Vor participa preoți, teologi, profesori, doctori, fii duhovnicești care l-au cunoscut și au urmat povețele pline de înțelepciune ale mult iubitului Duhovnic de la Petru Vodă. Părintele Justin Pârvu a fost o pildă vie de viețuire desăvârșită și împlinire a poruncilor evanghelice în mult încercatul veac al creștinismului obidit de comunism dar și de neo-comunism, ale cărui tentacule sunt vii și lucrătoare și astăzi, împresurând și uzurpând viața creștinilor din cetate până în Biserică. Părintele Justin a știut să răspundă tuturor acestor provocări actuale, ale unor vremuri ce se conturează a fi tot mai antihristice și în fața cărora va trebui să răspundem și noi.
Evenimentul comemorativ, la care sunt așteptați toți cei dornici de a cinsti viața și învățătura Părintelui Justin, se va desfășura conform programului:
• 7.00 – 11.00: Ceasurile, Acatistul Bunei-Vestiri şi Sfânta Liturghie
• 11.00 – 12.00: Parastas pentru pomenirea Părintelui Justin;
• 12.00 – 13.00: Agapa frăţească;
• 13.00 – 13.30: vizitarea chiliei memoriale a Părintelui Justin;
• 14.00 – 18.00: Simpozion
• 18.00: Pornire în procesiune, cu icoane, făclii aprinse şi cântări duhovniceşti până la mormântul Părintelui Justin, din mănăstirea de călugări, Petru Vodă, acolo unde odihneşte sfinţitul său trup, la care aleargă în continuare nenumărate cete de credincioşi spre a-şi găsi alinare şi sprijin.
Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor Sfinţilor Tăi, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi, păcătoşii. Amin!


Post a Comment

(required. But it will not be published)