Cum poartă de grijă si de dincolo Părintele Justin de mănăstirea sa și de copiii din orfelinatul m-rii Paltin

P Justin parvuCum poartă de grijă Părintele Justin de mănăstirea sa

Domnul I. era un ucenic apropiat al Părintelui Justin, care se bucura din plin de dragostea și aprecierea Părintelui. Părintele îl îndrăgea foarte mult pe acest ucenic, datorită râvnei și evlaviei acestuia față de Biserică și rugăciune, cât și pentru multa sa milostenie către cei nevoiași. Domnul acesta deținea o firmă de produse alimentare și adesea venea la Părintele plin de daruri pentru călugării, maicile din mănăstirile Părintelui, dar mai ales pentru bolnavii și copiii pe care Părintele, din multa sa dragoste, i-a adăpostit în m-rea Paltin.

Și după mutarea Părintelui la cele veșnice acest domn și-a continuat obiceiul cinstit de a ajuta mănăstirea Părintelui Justin. Însă, datorită unor nevoi și probleme personale, Domnul I. uită de milostenie și timp de un an de zile nu mai trecu pe la mănăstirea Părintelui.

Într-o noaptea însă, soția acestuia îl visează pe Părintele Justin și maicile de la m-rea Paltin care pregăteau un praznic bogat și din care împărțeau tuturor din merindele și bucatele pregătite. Împărțeau tuturor cu excepția lor, însă. Mare le-a fost mirarea și indignarea pentru faptul că pe ei maicile îi săreau și nu primeau nimic. Pentru aceasta s-au dus supărați la Părintele să-l întrebe de ce maicile procedează astfel și lor nu le împarte nimeni nimic din darurile praznicului. Părintele însă le răspunde cu multă grijă părintească, dar și cu mustrare: „Păi, cum să primiți darul dacă voi nu ați mai trecut pe la copiii mei din mănăstire să le dați de mâncare?”.

A doua zi soția, plângând, îi povestește Domnului I. visul și cu mustrare de cuget au pregătit multe daruri pentru „copiii” Părintelui de la mănăstire. Domnul I. cu multă pocăință a intrat în chilia Părintelui Justin cu lacrimi în ochi, cerându-și iertare și lăsându-i Părintelui și o oală mare de sarmale, așa cum îi era obiceiul și pe vremuri, când trăia Părintele (sarmalele fiind mâncarea preferată a Părintelui Justin). Doar că acum sarmalele erau pentru parastasul și veșnica sa pomenire.

Noi am mulțumit lui Dumnezeu și Părintelui Justin care se îngrijește de acolo din ceruri de „copiii” săi până și de cele materiale și necesare trupului, dar oare cu cât mai mult pentru cele necesare sufletelor noastre? Această minune ne-a încredințat că Părintele se roagă și veghează și mai vârtos de dincolo pentru ajutorul și mântuirea noastră și că nu ne va lăsa niciodată, atâta timp cât noi alergăm la ajutorul și mijlocirea sa.

(Mai multe intamplari minunate in ultimul Nr. al Revistei ATITUDINI)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

One thought on “Cum poartă de grijă si de dincolo Părintele Justin de mănăstirea sa și de copiii din orfelinatul m-rii Paltin

  1. Daniela Duca says:

    Miracolele sunt la îndemâna noastră, iar noi, trecem fara să luăm aminte. Am avut (și desigur că il mai avem) un adevărat sfânt aici, pe frumoasele meleaguri ale zonei Neamț.. și putini dintre noi au știut asta. Mulțumim părintelui Iustin, multumim Domnului pentru darul făcut nouă prin lucrarea Sfântului Iustin! Daniela Alexandra.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura