Mitropolitul Antim al Tesalonicului: Imigrația necontrolată amenință însăși existența Greciei

antim tesalonic
Imigrația necontrolată amenință însăși existența Greciei, țară care se confruntă cu un aflux masiv de imigranți musulmani, a atras atenția mitropolitul Antim al Tesalonicului, potrivit pravoslavie.ru.

”Trebuie să ajutăm oamenii care sosesc la noi în țară, dar nu trebuie să ne pierdem identitatea națională și să dispărem ca popor”, a afirmat mitropolitul.

”Am mai spus că îi iubim pe acești oameni (imigranți) și îi putem ajuta, dar Grecia nu poate să-i integreze. Unii au interpretat greșit spusele mele… Ce ar fi trebuit să spun? Să vină milioane din Asia? Dacă într-adevăr vor veni milioane, aceasta va însemna sfârșitul nostru (ca popor)”, a mai afirmat ierarhul grec.

Mitropolitul Tesalonicului a făcut în continuare referire la măsurile luate de unele state în contextul gravei crize a imigrației, întrebându-se în același timp cum va arăta Grecia în cazul în care va crește numărul musulmanilor în țara cu puternică tradiție creștin-ortodoxă.

”În Germania, după venirea primilor refugiați au fost luate o serie de măsuri. Ungaria spune ”nu” imigranților. Slovacia și Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei de asemenea. Acum imigranții sunt trecuți de traficanți din Turcia peste râul Evros. Ce va fi în cazul în care va crește numărul musulmanilor în regiunile grecești, unde și așa sunt foarte mulți? Cum va fi atunci Grecia?”, s-a întrebat mitropolitul Antim al Tesalonicului.

Sursa: Agerpres

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

1 thoughts on “Mitropolitul Antim al Tesalonicului: Imigrația necontrolată amenință însăși existența Greciei

  1. Graiul Ortodox says:

    Bine ați venit pe pagina oficială de Facebook Ortodocși de pe Someș!
    Această comunitate își propune:
    * Promovarea Sfinților Părinți Ortodocși ca formă de cateheză și cultură generală în zona Someșului.
    * Educarea tinerilor ortodocși după modelul sfânt de viețuire a împăraților și împărăteselor Bizantine
    * Noutăți din lumea ortodoxă

    https://www.facebook.com/ORTODOXWORLDNEWS

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura