Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre legea anti-legionară și taina mucenicilor din închisori. „Dumnezeu ne mai dă încă o dată ocazia să mai agonisim plată”

aspazia otel petrescu
Punctul meu de vedere este următorul: din capul locului noi am ales acele două fericiri mari, de care ne-am atașat și am și demonstrat că nu numai am proclamat lucrul acesta, ci l-am și acoperit cu trăirea noastră. Aceasta este taina mucenicilor din închisori. De aceasta s-au sfințit, pentru că au ales cele două fericiri: «Fericiți cei prigoniți pentru dreptate…» și «Fericiți veți fi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind pentru Mine. Bucurați-vă și vă veseliți căci plata voastră multă este în ceruri». Deci Dumnezeu ne mai dă încă o dată ocazia să mai agonisim plată. Cred că ne va da puterea să-i și suportăm pentru că ura lor este crâncenă și este abjectă. S-a văzut ce pot să facă ei din ură. Ce legi dau. Legi împotriva propriilor legi. Ei încalcă cu legea aceasta, drepturile omului. Încalcă propriul proces al omenirii pe care l-au făcut la Nűrenberg. Acolo au spus că legionarii n-au avut nimic de-a face cu nazismul și cu fascismul. Acum ne fac naziști și fasciști. Dumnezeu nu face așa. El este primul care respectă legile creațiunii.
Cred că primul lucru pe care îl vor face, vor lua subvențiile de la cei care mai trăiesc. Pentru că – cel puțin așa cred eu – intenția lor era să ne facă direct teroriști, dar nu ne-au făcut teroriști, au pus anume că suntem naziști sau fasciști pentru că așa a sunat actul de acuzare. Tot timpul ne-au spus: „Au făcut parte din Mișcarea Legionară subversivă de tip fascist, paramilitar” – ca să demonstreze că am fost pedepsiți pe drept, că bine a fost că ne-au pedepsit, că drept a fost să ne pedepsească și ca atare n-avem dreptul la niciun fel de despăgubire, de niciun fel, nici morală, nici materială. Pe ei i-a răscolit că sunt o mulțime de crenguțe, care se intitulează urmași ai Mișcării Legionare. I-au văzut în cămașă verde, în cămăși naționale. De fapt toată povestea aceasta ține de Institutul Ellie Wiesel care are dreptul să participe la toate lucrările guvernului.
Noi am ales de la început de când au început toate prigoanele. L-am ales pe Iisus, El este modelul nostru suprem, definitiv și veșnic. N-au ce să ne facă. Dacă noi asta am ales, înseamnă că am ales „fericiți cei prigoniți pentru dreptate, fericiți veți fi când vă vor prigoni și vă vor urî și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră”. Asta avem, asta am ales. Dumnezeu dă omului ce alege. Și s-a văzut asta în închisori unde de departe țara noastră a suportat cea mai cumplită prigoană. Și cu milioanele de jertfe care au fost, totuși țara s-a salvat – vai, de capul ei cum s-a salvat, că e plină de erezii și de derutări de tot felul! Bietul popor e manipulat și e vai de capul lui! Cu mare tristețe pentru noi, cei care am luptat ca să nu se întâmple lucrul acesta, vedem că totuși comunismul a alterat profund ființa neamului nostru. Noi simțim sufletul neamului bolnav, cum spunea și părintele Justin.
M-a întrebat odată cineva care este învățământul cel mai puternic pe care l-am căpătat noi în închisoare. Și a rămas uluit când a auzit care a fost răspunsul meu. Răspunsul meu a fost în felul următor: „Nicio frică să nu fie mai mare decât frica de Dumnezeu”. Ea să fie cea mai mare și atunci totul e bine, e în regulă. Deci oricât de înspăimântătoare ar fi forța distructivă și energia demonică care se poate face egală cu ura, nu poate să fie mai mare decât frica de Dumnezeu. Frica de Dumnezeu este blândă, este duioasă, este frica de a nu-l supăra pe cel pe care îl iubești.

(Fragment dintr-un interviu în curs de apariție, acordat pentru Revista Atitudini)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura