Părintele Justin Pârvu: Cuminţi şi cu „Pace tuturor!”- nu facem altceva decât să trădăm valorile şi interesele naţiunii


INTERVIU DIN REVISTA ATITUDINI NR. 37

IMG_1943Cuvânt pentru vieţuirea în noul an [1]
Trecerea în noul an nu ne foloseşte, din păcate, cu nimic. N-avem niciun spor, nu trezeşte în noi ceea ce trebuie să trezească, adică înfricoşata judecată şi veşnicia. Că-i 2013, că-i 2028, că-i 3000, asta nu spune nimic despre noi. Este anul acesta pe care l-am trăit, cu cât ne-am apropiat, cu cât am simţit mai mult trăirea noastră faţă de Dumnezeu, asta înseamnă An Nou: apropierea noastră de Sfânta Treime, că de acolo curge toată energia şi spiritualitatea neamurilor noastre. Uitaţi-vă acuma sunt atâtea noutăţi asupra noastră şi-s legate numai şi numai de viaţa spirituală, nu-i interesează de nimic altceva, decât numai de viaţa duhovnicească a fiecărei naţii, a fiecărui individ în parte pentru că ei au fost şi continuă până astăzi şi vor fi în veac împotriva lui Hristos. Acum boala lor, a stăpânilor acestei lumi, este să detroneze, să desfiinţeze din orice suflet curat şi sănătos pe Hristos. Ruga noastră aici este. Făptuirile şi îngrijirile de toate celelalte, şi astea-s bune, dar să nu depăşească o limită. Limita aceasta să fie cum am spus: ca sfânta cruce la trecerea linei ferate, crucea Sf. Andrei. La fiecare pas, atenţiune.
După cum în orice gând al nostru, în orice faptă şi cuvânt, trebuie să ne gândim dacă-i bun gândul meu, dacă-i bună fapta mea, dacă-i bună vorba mea. Trebuie redusă foarte mult obişnuinţa asta a lumii de a pierde timpul în televizor, în calculator, în internet, în toată tehnica asta a noastră. Eu nu pot să fiu împotriva lucrurilor acesta, pot să fie şi utile dar numai dacă există şi o lupă formată, serioasă ca să poată lepăda mereu tot ce există, pentru a alege ce este bun.
Albina pleacă din stup şi se duce, aleargă, se duce şi se aşează pe floricica cea care are nectar. De unde ştie care-i floarea aceea? Parcurge 2-3000 de flori pentru un gram de miere. Cam aşa ar trebui să fim şi noi: matca bună şi apoi Dumnezeu ne va ajuta pe parcurs. Să ne izbăvească de mânia Lui, să nu înnădească neamurile străine şi de forţa răului care năpusteşte asupra Ortodoxiei, în special. Căci a fost şi rămâne un nod greu pentru ei, mai ales popoarele din Răsărit unde mai au ceva sănătos în lumea noastră ortodoxă, faţă de Occidentul ăsta care s-a transformat. Ce era cultura şi civilizaţia în Franţa, Germania, Spania, Italia care iată, ce a ajuns astăzi Occidentul şi ce a ajuns Rusia. În sărăcia ei a ajuns astfel dar ei au menţinut şi cunosc adevărul şi lumina adusă pe pământ. Împreună cu îngerii care luminează şi aprindem şi noi lumânări de la ei, şi ei de la noi, mucenicii şi mărturisitorii şi martirii, cu toţii, împreună formăm buchetul acesta de flori ca să ne perfecţioneze Dumnezeu….

Fără Maica Domnului, fără cruce, fără Hristos, vedem Occidentul ruinat [2]SONY DSC
Care este atitudinea pe care creştinii trebuie să o aibă faţă de NATO, UE şi celelalte structuri europene? Integrarea noastră va fi şi înghiţirea noastră? Ce datorii avem noi ca ortodocşi pentru a ne păzi de răul care vine?
Lumea este împărţită în trei mari concepţii: Biserica Ortodoxă care este sobornicească şi a primit învăţătura apostolească, catolicismul – forţa politică, alături de luteranism – forţa cunoaşterii – şi ateismul. Aceste două forţe s-au întâlnit cu o a treia: ateismul, de distrugere a credinţei. Lupta se duce în aceste trei mari concepţii. Fără Maica Domnului, fără cruce, fără Hristos, vedem Occidentul ruinat, în stare de descompunere venind ca o avalanşă peste noi, cu toate negaţiile lui. Noi, cum spune Nae Ionescu, n-avem ce căuta la Occident pentru că încă din 1938, el era o cenuşă.

Se răspândeşte peste tot ideea că putem să ne împărtăşim cu romano-catolicii şi cu monofiziţii. Putem sau nu? În ce măsură ne afectează mântuirea în special aceste întruniri ale capilor Bisericii?
Toate întrunirile acestea nu au niciun rezultat. Nu s-a ajuns la niciun punct comun. Nu fac altceva decât să frâneze bunul mers al Bisericii. Nu este altceva decât o lucrare masonică care este potrivnică şi prezentă în toate acţiunile creştinismului. Este un fals care se duce în istorie şi acum parcă s-a atins oarecum culmea. NATO este o forţă militară şi politică, ori noi n-avem nici în clin nici în mânecă cu această forţă. Este numai inducerea în eroare a unui popor, a unei naţii. Poporul nostru este de două mii de ani strajă şi poartă de apărare a Occidentului. Poporul român n-a ucis pe niciunul, nici de altă credinţă, nici de aceeaşi credinţă. Dacă a ucis vreodată a făcut-o numai din apărare. A stat două mii de ani aici, a luptat cu toate greutăţile şi a rămas creştin-ortodox.

1302629449_pantocrator-monastery0062Dacă oficialii Bisericii ascund adevărul în anumite momente ale credinţei, ce pot credincioşii să facă pentru a se mântui?
Creştinul îşi are drumul lui chiar dacă greşeşte capul. Omul are învăţătura părinţilor, a moşilor şi strămoşilor lui. Să vă spun un fapt istoric. Avem momentul 1700, trecerea la Uniaţie: 70 % din cler a trecut la catolicism, credincioşii de rând au rămas la credinţa ortodoxă. Deci creştinii obişnuiţi au rămas în credinţa ortodoxă adevărată. În 1948 ateismul a venit în mod direct la noi în ţară. Un tineret a umplut puşcăriile: Gherla, Piteşti, Aiud, Jilava şi altele pe care le consider drept altare de jertfă, drept mănăstiri pentru că au fost locurile de formare spirituală a tineretului nostru. Aşa au fost Radu Gyr, Mircea Vulcănescu, Nichifor Crainic, Virgil Maxim şi alţii care au trăit în duhul ortodox autentic, creştinismul nostru.

„Ce lege este aceasta prin care celălalt poate să ştie pe ce parte am dormit eu azi-noapte şi dacă am tuşit?”
Putem să primim noile buletine, noile cartele electronice?
În sistemul în care trăim noi, acum schimbă buletinele în Siberia, de acolo sare în Basarabia, apoi se duce în Muntenia, apoi în Iran şi toate acestea mă fac să cred că nu este ceva corect şi sănătos şi socotesc că aceste buletine, nu numai din punct de vedere creştin, spiritual şi moral, dar ca cetăţean, ca om liber nu sunt de dorit. Se tot vorbeşte de drepturile omului, dar ca drept al meu răspund şi eu: „Domnule, lasă-mă puţin cu cartonaşul dumitale, lasă-mă în buletinul meu!” Pe noi ne interesează problema mântuirii, că vine o ispită a buletinului, a paşaportului, a permisului de conducere… nu asta discutăm. Discutăm numai drepturile mele de cetăţean creştin care trebuie să-mi apăr realitatea spirituală a mântuirii. Ori ispitele acestea care vin aşa, pe ascuns, îmi dau de bănuit. Un om cinstit, corect, care este de bună credinţă pentru binele acestei omeniri spune deschis: „Schimbăm buletinele şi fiecare are dreptul să-l ia sau nu”. Ştiu că dacă eu iau carnetul vechi în locul celui nou voi fi îngrădit pe parcurs, că devin în ochii lor un om potrivnic societăţii, dar dacă nu pot să-mi apăr drepturile mele, atunci unde mai este libertatea mea de om decât că sunt trecut ca un număr, ca un animal? Astea sunt drepturile omului? Ce lege este aceasta prin care celălalt poate să ştie pe ce parte am dormit eu azi-noapte şi dacă am tuşit? Asta este libertate? Eu nu sunt un număr, eu sunt o persoană care am nişte obligaţii morale, spirituale şi istorice.

Foarte mulţi tineri trăiesc în imoralitate. Cum putem să-i ajutăm şi cum să ajungă ei la o căinţă adevărată?0096a
La ora actuală, păcatul a luat locul virtuţii. Noi nu trebuie să cultivăm păcatul şi să-l scoatem în evidenţă pentru că asta înseamnă subminarea neamului. Datoria noastră este să modelăm, să dăm o formă nouă structurii noastre creştine opuse vieţii acesteia a desfrâului şi a destrăbălării.

Este Europa un stat de tip comunist?
A fost, este şi atâta timp cât va întări această forţă diabolică masonică va fi şi în continuare. Eu n-am văzut ca Occidentul să se trezească la o realitate creştină. Parcă e un blestem pe acest Occident, că vedeţi bine că aceşti oameni, duşmani ai creştinismului, nu s-au dus în Africa sau în Asia, nu s-au dus pe alt teritoriu, ci în Europa creştină şi au transformat-o într-un Babilon. Trebuie să treacă încă vreo 100 de ani ca Occidentul să mai revină în nişte ape sănătoase, creştine. Cu părere de rău, catolicismul este călcat, deprimat şi consumat, ajuns într-o stadiu de incompatibilitate a vieţii lui pentru că a intrat prea mult în viaţa politică şi socială, L-a lăsat pe Hristos şi a luat-o prea mult cu materialismul acesta. Chiar Hristos spune: „Am venit la voi, M-am întrupat din Fecioara Maria, am crescut, am pătimit pentru voi, M-am răstignit, am înviat, v-am arătat tot adevărul şi nu aţi crezut”. Şi aşa a rămas o Europă occidentală sau o lume fără Hristos şi de aici războaiele, răzmeriţele, ura, răutatea, lupta unuia împotriva altuia şi distrugerea noastră ca şi creştini. Asta este o Europă fără Hristos.

„Pentru lumea aceasta modernă sau supra-modernă, trebuie să înnebuneşti puţin”
Cum se pot apăra tinerii de bombardamentul vizual şi auditiv la care sunt supuşi mai ales în oraşe şi cum ne putem păstra mintea şi inima curate de patimi, de tot ceea ce este pervers în ziua de azi?
Pentru lumea aceasta modernă sau supra-modernă, trebuie să înnebuneşti puţin. Ca să trăieşti în Hristos trebuie să fii nebun pentru lumea aceasta. Să fii îmbrăcat demn, să fii îmbrăcat creştineşte, să te păstrezi într-o demnitate şi să nu fii deloc la modă. Aşa poţi să fi birui şi să fii un model de viaţă creştinesc.

Părinte, pe care dintre personalităţile perioadei interbelice putem să ni-i luăm ca model în viaţa de astăzi şi cum putem să îi urmăm prin faptele lor?
Păi, avem oamenii care au trăit în primul război, pe care trebuie să îi luăm drept modele cu toată tăria şi certitudinea. După 1944, după al doilea război mondial, au început să se cearnă tot mai mult. Chiar din primul război au început să se strice lucrurile foarte mult, din toate punctele de vedere. Cu atât mai mult, după ’44, până în zilele noastre, până la aşa zisa revoluţie, nu mai avem nimic de urmărit. Totul este o falsitate şi o acoperire a unui adevăr. Cu părere de rău spun, dar noi am fost foarte… oarecum concesivi. De aceea şi Biserica noastră a ajuns atât de degradată, pentru că am degradat-o noi, ca slujitori ai unui stat. Ai unui stat creştin, ai unui stat ateu, ai unui stat liber-cugetător… noi n-am avut o personalitate şi o demnitate prin care să ne păstrăm structura noastră. Noi suntem Hopa-Mitică cu pace tuturor, cuminţi şi în felul ăsta nu facem altceva decât să trădăm valorile şi interesele naţiunii.

img069Părinte, foarte mulţi tineri căsătoriţi au găsit un mod mult mai perfid de a se opri de la zămislirea de prunci, folosind anticoncepţionalele, crezând că e un păcat mult mai mic decât avortul. Este un păcat la fel de mare a lua anticoncepţionale?
Mari erori! Pentru că atât un avort, o întrerupere de sarcină, cât şi paza aceasta care se face, nu e altceva decât un avort continuu. Paza aceasta care se face între oameni nu este altceva decât o continuitate de crime. În plus cât rău biologic se aduce!… Pentru că cei mai mulţi, să zic, bolnavi de nervi, cei mai mulţi – or fi şi din cauza stresului şi a greutăţilor în care trăim, în era tehnicii – dar în cea mai mare parte este tocmai acest fenomen contra firii mereu. Unul dintre cei doi trebuie să ia câmpii la un moment dat. Nu se poate rezista. Pentru că orice act nefiresc a adus mereu boală morală şi organică. Suntem prima ţară din lume aşa, după cunoştinţele noastre, în urgia acestei crime, şi nu mai vorbim acuma câte se fac în neştire.

„Am ajuns o naţie de manevră şi toţi ne folosesc aşa, după interesele şi capetele lor”
Părinte, legat de armată: armata – acum că tot am intrat în NATO – armata NATO este o armată de mercenari. Pot tinerii ortodocşi să intre în aceste trupe?
Măi, ortodoxul nu are voie să intre nici într-o formaţie de ucidere şi de moarte. N-are voie! Pentru că ce legătură avem noi cu NATO, care este o armată de mercenari şi este o armată de manevre plătită de o mafie de oameni care nu au altceva în plan decât să ucidă? Aşa cum au ucis o Serbie, de pildă, cum au distrus Cecenia, şi astăzi, se pregătesc pentru alte conflicte militare. Ce legătură avem noi, ortodocşii, de pildă sau românii, cu NATO, care n-are nici o tangenţă nici cu interesele noastre politice, teritoriale, istorice, religioase, morale? N-aveţi nicio legătură! Dar dacă aşa, avem oamenii aceştia ai noştri, care dirijează toate interesele lor, atunci sigur că intră bietul ostaş român să se ducă, să facă ordine în Irak, să se ducă să facă ordine în ştiu eu ce punct îl trimite. Dar nu avem nici în clin, nici în mânecă cu ei! Dacă ar pune, de pildă, la un răspuns comun naţia noastră, să vedem câţi sunt de acord să intre românii noştri în NATO sau să se ducă să distrugă, să împuşte, să ucidă, nu ştiu ce ar ieşi! Am fost aici o strajă a unei Europe de 2000 de ani, o poartă de intrare. Noi n-am intrat niciodată pe terenuri străine, să ucidem, să facem aşa, lucruri de expansiune. Nu mai vorbim de tot ceea ce se întâmplă la ora aceasta, că am ajuns o naţie de manevră şi toţi ne folosesc aşa, după interesele şi capetele lor.

„Să nu scoborâm noi canoanele şi rânduielile Sfinţilor Părinţi la slăbiciunea şi neputinţa omenească”
Părinte, din nefericire, asistăm astăzi la o lejeritate în ceea ce priveşte aplicarea sfintelor canoane ale Bisericii Ortodoxe Române, acest lucru fiind justificat de faptul că vremurile ar fi grele, că totuşi credinţa oamenilor ar fi mult mai slabă decât în trecut. Ce credeţi că ar trebui să se facă cu privire la acest lucru? Putem noi să facem concesii cu privire la canoanele Sfinţilor Părinţi?
Canoanele Sfinţilor Părinţi nu sunt numai pentru noi, românii, Biserica Ortodoxă, sunt pentru toată lumea creştină. Aşa încât, scopul nostru este, cum am spus şi adineaori, este mântuirea omului. Acestea sunt mijloace de mântuire a omului. Cum noi am început să eliminăm, să facem concesii pe aceste baze, am început să ne destrămăm şi morala şi viaţa noastră creştină. Aşa încât scopul nostru este de a ridica pe om, cu slăbiciunile lui, spre înălţimea, linia Bisericii, linia canonică, nu să scoborâm noi canoanele şi rânduielile Sfinţilor Părinţi la slăbiciunea şi neputinţa omenească. Că tocmai aici se vrea să se şi ajungă. Să ajungem la desfiinţarea lor şi omul rămâne în toată splendoarea, în toată neputinţa lui ca şi cum peste el nu mai există nimeni. Ori aceste canoane, aceste rânduieli sunt formate de sfinţi şi rămân sfinte şi noi trebuie să ne conformăm. Neconformarea faţă de ele înseamnă pieirea noastră sufletească şi sufocarea noastră spirituală.

Dacă mai aveţi ceva de adăugat, aşa…121
De adăugat, adaug numai că Dumnezeu să vă ţină într-o rugăciune deplină, să vă ţină într-o unitate, să faceţi cât mai mult ca Biserica noastră să trăiască, dacă nu mai mult decât suntem acum, dar măcar să se menţină aşa, în duhul care este, ca în felul acesta, să putem suporta şi preîntâmpina toate conflictele eretice care se abat asupra noastră. Nu putem, să ştiţi, să răzbim, decât prin unitatea noastră, rugăciunea noastră şi printr-un duh creştin.

[1] Transcris după o înregistrare audio realizată de Dr. Gabriela Geleţu

[2] Transcris după o convorbire cu credincioşii, în chilia sa din m-rea Petru Vodă.


 • Orthódoxos Týpos: SCRISOAREA ANTIPAPISTAȘĂ A SFINTEI CHINOTITE A SFÂNTULUI MUNTE CĂTRE PATRIARHUL ECUMENIC- (și video)

  https://graiulortodox.wordpress.com/2015/02/05/scrisoare-a-sfintei-chinotite-catre-patriarhul-ecumenic-cu-privire-la-papa-romei/

 • ———- Mesaj redirecţionat ———-
  De la: Alianta Familiilor din Romania
  Data: 19 februarie 2015, 06:32
  Subiect: “Doamnelor si domnilor” – o formula interzisa!
  Către: p.lucretia@gmail.com

  ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
  Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
  Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
  http://www.alianta-familiilor.ro

  office@alianta-familiilor.ro
  19 februarie 2015

  DOAMNELOR SI DOMNILOR – O FORMULA INTERZISA

  La inceputul Mileniului III ne aflam la confluenta nefericita a unei revolutii sexuale fara minte si a unei doctrine irationale a egalitatii. O consecinta nefasta a acestei intersectii este o confuzie sexuala fara precedent in lumea occidentala ori in istoria omenirii. O lume bizara obsedata de sexualitatea perversa si de transformarea perversiunii in norme de conduita pentru restul societatii. Ceea ce observam astazi pare a fi conturul viitorului umanitatii, un viitor lipsit de diferentiere intre sexe ori discernamint. Imaginati-va o comunitate de oameni care, in numele egalitatii intre oameni, abroga binaritatea sexuala, adica diferentele intre barbati si femei. Barbatii iau estrogen sa arate mai putin a barbati si femeile testosteron pentru a arata mai putin ca femei si mai mult ca barbatii. Femeile isi taie sanii prin proceduri chirurgicale pentru a nu mai arata ca femeile din trecut, adica “traditionale”. Vocea barbatilor se feminizeaza iar acea a femeilor devine mai masculina. Undeva, pe la mijloc, apare noul prototip uman: nici barbat, nici femeie. Aspectul biologic devine irelevant in definirea sexului fiintei umane, identitatea sexuala fiind data de ceea ce crede omul in mintea lui, nu de natura lui biologica. In alte cuvinte, mintea, nu biologia, creaza realitatea sexuala.

  O lume bizara

  Imaginati-va, pe linga asta, ca in aceasta lume bizara inca se mai nasc copii, dar ca ceea ce deja vedem in unele parti ale lumii devine norma universala. Daca copiilor inca li se va emite un certificat de nastere, foarte probabil ca nu va mai fi numit asa, ci “certificat de creare” ori “certificat de procreare” asemenea unei masini. Pe certificatul de nastere nu se va mai identifica sexul biologic dobindit la nastere de catre noul nascut. Rubica “sexul copilului” ramine goala, pentru a fi umpluta cind copilul devine adult, la 18 ori 21 de ani, sa zicem, cind el/ea decide ce sex isi alege, asa dupa cum ii va duce mintea in acel moment din viata: masculin, feminin, ceva intre cele doua sexe, ori altceva. Pe noul certificat de nastere nu va mai exista rubrica pentru parinti ci pentru “partile care au creat copilul”. Termenii traditionali si multimilenari de “tata” ori “mama” vor dispare. In loc de o rubrica pentru doi parinti rubrica va ramine goala pentru a ingramadi acolo toate persoanele care au “contribuit” la aducerea in lume a unei noi fiinte umane: 2 persoane, 3 persoane, ori mai multe. O persoana pentru ca a donat materialul genetic, alta pentru ca l-a cumparat, o femeie pentru ca a purtat sarcina (a se citi – si-a imprumutat uterul), iar o alta femeie pentru ca adoptat copilul. In loc de “parinti” rubrica va face referinta la “partile contractante”, adice la persoanele implicate in creearea noii fiinte umane. Nu se va mai vorbi de “nasterea” copilului ci de “crearea” lui. In Marea Britanie Parlamentul deja a lansat o lege care permite “crearea” de copii cu trei “parinti” ori trei “parti contractante”. Iar certificatul de “creare” ori “nastere” va mentiona probabil si modul in care copilul a vazut lumina lumii, prin nastere naturala dintr-un uter natural ori dintr-un uter artificial. Cuvintele “sot” ori “sotie” vor dispare si vor fi inlocuite, la fel, cu “partile contractante”.

  Unele din aceste lucrurile deja se petrec sub ochii nostri. Doar anul trecut California a modificat mai intreaga legislatie pentru a elimina termenii de “parinti”, “mama” ori “tata”. In Canada tineri parinti, fideli discipoli ai revolutiei sexuale, nu mentioneaza sexul biologic al copilului in certificatul de nastere ci il lasa gol pina cind copilul va atinge majoratul si va decide pentru el insusi ce sex prefera. Iar daca se razgindeste, va avea drept la un nou certificat de nastere. Si toate lucrurile acestea bizare se fac pentru a acomoda tendintele radicale ideologice ale zilelor noastre: revolutia sexuala si doctrina radicala a egalitatii. Intrebam: o astfel de comunitate de oameni nu cumva ar fi echivalentul unei case de nebuni? Fara indoiala ca da.

  City University of New York

  Un exemplu recent e City University of New York (“CUNY”). In ianuarie administratia Universitatii a adoptat un regulament administrativ care interzice folosirea urmatoarelor cuvinte ori termeni in Universitate: “domn”, “doamna”, “el”, “ea”, “doamnelor si domnilor” si oricare alta apelatie care identifica ori ar putea identifica sexul persoanei cu care se poarta conversatia ori a persoanei despre care se vorbeste. De exemplu, un profesor nu ar putea pune, intr-o conversatie cu studentii, urmatoarea intrebare unui student ori studente “ce parere ai despre opinia ei”, deoarece cuvintul “ei” denota faptul ca persoana despre care se vorbeste apartine sexului feminin. O astfel de formulare ar putea jigni deoarece presupune ca persoana respectiva e “femeie” cu toata ca ea se considera un “el”, adica barbat. Dimpotriva, formula pe care profesorul va trebui sa o foloseasca este “ce parere ai despre opinia lui Maria”. La fel pentru baieti, intrebarea acceptabila este: “ce parere ai despre opinia lui Mihai”, nu a “lui”?

  Sunteti nedumeriti? Intr-o stare de confuzie? Daca da, imaginati-va starea de confuzie a studentilor, profesorilor si administratiei unor astfel de universitati. Recent, New York Times scria despre confuzia sexuala de la University of Vermont. In 2009 universitatea a adoptat o politica de desemnare a identitatii sexuale a studentilor. Studentilor li se permite sa-si identifice identitatea sexuala in urmatoarele cinci (5) categorii: (1) “el” (he); (2) ea (she); (3) nici el nici ea (ze); (4) ele (adica identitati sexuale multiple); si (5) numele mic ori mare. La inceputul anului universitar 2014 1.891 de studenti au facut cereri pentru desemnarea identitatii sexuale preferate. Dintre ei, 14 au cerut sa li se spuna “ze”, 10 au optat pentru “ele”, 228 au cerut sa li se spuna pe nume, si restul au ales “el” ori “ea” fara, insa, ca asta sa indice ca de fapt aceste persoane se identifica conform sexului lor biologic.

  Ideologia de gen e o problema. Reflecta o criza a identitatii personale si o gandire nihilista. Din nefericire este o ideologie in expansiune. Se extinde. Iar faptul ca e ridicata la rang de politica oficiala universitara ingrijoreaza. Denota ca sexualitatea nu e inata. Indica ostilitatea ideologiei sexuale contemporane impotriva naturii umane. Ignora antropologia umana si experienta universala a umanitatii. Societatea umana, de la inceputul ei, a fost cladita pe realitatea evident binara a fiintelor umane si complementaritatea genului masculin cu cel feminin. Doctrina radicala a egalitatii submineaza si ea relatiile umane. In una din scrierile lui, Aristotel observa ca “oamenii se lupta sa devina egali, si odata ajunsi egali se lupta sa devina inegali”. Traim zile in care oamenii lupta sa fie “egali”. In numele egalitatii surpa diferentele intre fiintele umane. Ultima frontiera a “inegalitatii” este existenta, inca, in gandirea omului si in realitatea institutionala a civilizatiei contemporane a celor doua sexe – masculin si feminin. Sociologii numesc acest aspect al antropologiei umane binaritate. Egalitatea radicala cere surparea gandirii binare si a civilizatiei cladite pe ea.

  Destructivismul universitatilor occidentale

  Promovarea ideologiei de gen este unul din multiplele aspecte ale destructivismului universitatilor occidentale. Recent, filosoful american William Deresiewicz, fost profesor de engleza la Universitatea Yale, a publicat o carte in care lamenteaza si critica situatia tragica a universitatilor de elita din Statele Unite. Ele nu mai sunt capabile sa dea societatii fiinte umane care sa poata sta pe propriile picioare, ci absolventi care critica tot ce intilnesc in cale, trecutul si prezentul, fara insa a fi capabili sa-si creeze propria realitate ori identitate. Absolventii nu sunt capabili sa traiasca in realitatea zilelor noastre. Universitatile, zice Deresiewicz, au devenit o cochilie in care studentii clocesc ani la rind, fara un sens al propriei impliniri ori a unui viitor. Dupa ani de indoctrinare, caci invatatura lipseste, absolventii sufera de aversiune fata de toate si toti. Aversiune fata de risc. Aversiune fata de traditie. Aversiune fata de institutiile sociale curente. Aversiune fata de religie. Aversiune fata de crestinism. Aversiune fata de parinti. Aversiune fata de institutile religioase. Aversiune fata de capitalism. Aversiune fata de cei care muncesc din greu si au. Aversiune fata de cunostintele practice. Adica, intr-un cuvint, sunt “anti, anti si anti…” In final, zice Deresiewicz, ei sufera de aversiune fata de adevar. Pentru studentii zilelor noastre intrebarea nu mai e “ce e adevarul” ci “ce e adevarul pentru mine”? Deresiewicz numeste studentii zilelor noastre “oi” care merg intr-o singura directie, la gramada.

  Ce are asta de a face cu interdictia vocabularului politicos, inclusiv al formulei “doamnelor si domnilor”? Ea reflecta aversiunea fata de mostenirea antropologica si biologica a speciei umane. O aversiune mai aroganta, radicala si agresiva ca aceasta probabil ca nu se poate.

  Ideologia de gen si Slovenia

  Un exemplu al acestei saptamini care dovedeste irationalitatea revolutiei sexuale si a doctrinei egalitatii seculare este Slovenia, unde cu citiva ani in urma cetatenii au organizat, cu succes, un referend pentru interzicerea casatoriilor si adoptiilor homosexuale. Saptamina asta, insa, Comisia pentru Munca, Familie si Afaceri Sociale a Slovaciei, a readus in dezbatere revizuirea legilor pentru a defini casatoria in termeni neutri, exact ceea ce am discutat mai sus si ceea ce California deja a implementat. [Detalii aici: https://agendaeurope.wordpress.com/2015/02/18/slovenia-new-attempt-to-introduce-same-sex-marriage/%5D

  AFR va recomanda: Privind abrogarea apelatiilor de gen la CUNY, va sugeram articolul Title Nein: CUNY Eliminates Sex-Specific Salutations, publicat saptamina trecuta in The Federalist: http://www.newyorker.com/magazine/2014/09/01/poison-ivy. Privind declinul educatiei universitare in universitatile de elita americane va sugarem articolul Poison Ivy, Are elite colleges bad for the soul? publicat tot saptamina trecuta in The New Yorker: http://www.newyorker.com/magazine/2014/09/01/poison-ivy. Va recomandam deasemenea un comentariu, publicat in 2000 in New York Times, cu doar 15 ani in urma, de filosoful american Tom Wolfe privind relatiile de atunci dintre cele doua sexe (ca doar doua existau atunci – inca!): https://www.nytimes.com/books/first/w/wolfe-hooking.html

  ANUNT – POST SI RUGACIUNE PRO-VITA LA CLUJ

  Intre 18 februarie si 29 martie in Cluj va fi o campanie de 40 zile de post, rugaciune, mobilizarea comunitatii si veghe pasnica, pentru viata copiilor nenascuti si impotriva avortului. Nu va fi un protest, ci o campanie de rugaciune, cu prezenta fizica a voluntarilor in fata clinicii de ginecologie Stanca din Cluj, de dimineata de la 7 pana seara la 7, in fiecare zi, timp de 40 zile. Va fi nevoie de multi voluntari si sprijin in rugaciune. Va rugam sa anuntati si prin newsletter AFR campania aceasta. De asemenea si pe FB page. Ar fi bine cit mai multi sa promovam pagina de FB a campaniei, astfel incat sa se incrie multe persoane ca voluntari. De coordonarea campaniei se ocupa Dan si Iulia Calinescu. Detalii legate de proiect se gasesc pe situl de mai jos: http://40dezile.lifenation.org Va amintim ca aproximativ 400 de copilasi sunt avortati zilnic in România, dintre care 16 doar în Cluj-Napoca. Din 18 februarie până în 29 martie, Clujul se va alătura sutelor de orase dintr-un capăt în altul al lumii pentru o mobilizare majoră si simultană pentru viată. Împreună cu toti crestinii implicati în această campanie internatională, ne rugăm ca aceste eforturi să constituie începutul încetării avorturilor. Doamne ajuta, Doamne da roade. Adrian Petrice, Cluj

  Nota AFR: cei care doriti sa va implicati in acest proiect ne puteti contacta si pe noi direct. Deja am primit sugestii de organizare a unor zile similare de post si rugaciune in Resita si Bucuresti. Va rugam sa continuati sa ne scrieti daca sunteti interesati. Nu va ignoram.

  SITUL AFR ANTIPORNOGRAFIE

  In toamna v-am anuntat ca AFR va lansat un site web dedicat exclusiv combaterii pornografiei si a traficului de fiinte umane. Situl a fost lansat recent. Se numeste Pornografia Raneste si a fost numit dupa o sugestie data noua de unul din cititorii nostri. Ii multumim. Situl poate fi accesat aici: http://www.PornografiaRaneste.ro. Va invitam sa-l vizitati in numar cit mai mare. Va rugam deasemenea sa ne semnalizati articole si materiale in limba romana pe acest subiect pentru a le publica pe situl nostru. Situl a fost facut de dl Alexandru Dragoman (AFR Constanta). Ii multumim. Situl e in constanta imbunatatire.

  BROSURILE AFR

  In septembrie am tiparit 5000 de brosuri AFR in care ne identificam ca organizatie, cine suntem, ce facem, ce am facut, ce planuri de viitor avem. Sunt pliante informative. Gratie unora dintre cititorii nostri si a membrilor AFR, pina la finele anului am distribuit toate pliantele. Luna trecuta am mai tiparit inca 5000 de exemplare din care mai avem disponibile 4000. Pliantele sunt gratuite. Cei care doriti sa le aveti si, mai ales, sa le dati celor din comunitatile dvs, inclusiv biserici ori parohii, va rugam sa ne scrieti si vi le vom trimite pe cheltuiala noastra. Avem nevoie doar de numele dvs, telefonul si adresa. Scrieti-ne la office@alianta-familiilor.ro.

  VRETI SA FITI INFORMATI?

  Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic http://www.alianta-familiilor.ro.

  FACETI-NE CUNOSCUTI!

  Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

  ANUNTURI

  Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

  Alianta Familiilor din Romania

  http://www.alianta-familiilor.ro

 • ÎN PLAN SUPERIOR, IUBIREA CREȘTINĂ FAȚĂ DE APROAPELE NOSTRU SE TRADUCE PRIN IUBIREA FAȚĂ DE NEAMUL NOSTRU ROMÂNESC:

  1. Mircea Rusu – Sus inima români!

  https://www.youtube.com/watch?v=oNYiXz_mqtE

  2. Mircea Rusu – Ridică-te Gheorghe! Ridică-te Ioane!

  https://www.youtube.com/watch?v=c_Ac8IGTU7o

  3. Mircea Rusu – Miez de țară

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VP6d8_cFk18#t=229

  4. Mircea Rusu – Ne vom întoarce

  https://www.youtube.com/watch?v=s36EGp6eo38

  MILUIEȘTE DOAMNE POPORUL TĂU ȘI BINECUVINTEAZĂ MOȘTENIREA TA. BIRUINȚĂ BINECREDINCIOȘILOR CREȘTINI ASUPRA CELUI POTRIVNIC DĂRUIEȘTE ȘI CU CRUCEA TA PĂZEȘTE PE POPORUL TĂU.

 • AM PRIMIT PE ADRESA DE E-MAIL:

  ANUNTATI U R G E N T toti parintii:

  Incredibila razgandire a Ministerului Educatiei: ORA DE RELIGIE DEVINE DEJA OPTIONALA, PARINTII TREBUIE SA DEPUNA CERERI PANA PE 6 MARTIE PENTRU ANUL SCOLAR IN CURS! Profesorii de religie sunt in aer, desi au contracte pe perioada nedeterminata!
  17-02-2015 6 minute Sublinieri Print Print

  Hotnews: Ministerul Educatiei se razgandeste – Ora de Religie devine optionala pentru elevi din martie. Sorin Cimpeanu: Parintii care vor ora de Religie pentru copiii lor depun cerere pana pe 6 martie, pentru anul scolar in curs

  Ministerul Educatiei s-a razgandit in ceea ce priveste inscrierile la ora de Religie: aceasta disciplina devine optionala pentru elevi inca de semestrul acesta. Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca parintii pot depune cerere prin care sa isi inscrie copiii la ora de Religie, pana pe 6 martie 2015, pentru anul scolar in curs. Cei care nu depun cerere, nu fac Religia in semestrul doi. Pe 9 martie 2015 expira termenul de 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficiala a deciziei Curtii Constitutionale, si “daca pana pe 9 martie nu vom avea aceasta situatie a optiunilor, este pusa sub semnul intrebarii derularea in legalitate a orelor de Religie”, a explicat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei.

 • ADĂUGIREA A DOUĂ MOTIVAȚII LA ARTICOLUL CU APELUL…

  5 – MOTIVAȚIE TEOLOGICĂ. Cuvintele lui Hristos “Lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor” (Matei 19,14) este o poruncă pentru noi toți sau numai un îndemn? Aceste cuvinte sunt o poruncă pentru noi toți care vrem să ne mântuim, și să ne silim să avem inima smerită și nevinovată de copii. Dar Mântuitorul nu a zis ca numai a acestora este Împărația cerurilor, ci : “a unora ca aceștia”. Puteți consulta: http://mpanait.3x.ro/lasa.htm

  10. STUDIEREA RELIGIEI ÎN ȘCOLI NU ESTE ÎNDOCTRINARE RELIGIOASĂ! Așa declară răspicat ateii, dar acuzația este contrazisă de cel puțin două realități. Biserica Ortodoxă Română nu face prozelitism în societate iar prin absurd presupunând că ar fi îndoctrinare, întrebăm: de ce vin atât de puțini elevi la Sfintele Slujbe ale Bisericii? Realitatea este că tineretul s-a cam îndepărtat de Dumnezeu în ultimii ani datorită mass-mediei. Iar acum îi îndepărtăm cu totul de Dumnezeu, ca să adoptăm modelul occidental într-o țară ortodoxă?…

 • Posted by Platon Aristotel On 6 martie 2015

  Părintele Iustin ar trebui să fie studiat în şcoală pentru formarea caracterului demn şi dezvoltarea sentimentului patriotic la toți românii.

Post a Comment

(required. But it will not be published)