Un scurt raspuns diversiunii de tip iezuit a protopopului greco-catolic de Orastie, Silviu Bindea

In elanul sau de “misionar” protopopul unit, Silviu Bindea, sustine public ca Biserica Grerco-Catolica din Romania a facut inchisoare pentru ca nu a vrut sa treaca la ortodoxie. Aceste afirmatii le sustin majoritatea absolventilor de scoli teologice greco-catolice din Ardeal. 

In scolile greco-catolice nu se vorbeste nimic despre documentul de la 1939 .

Pe pagina personala de facebook a protopopului greco-catolic de Orastie, Silviu Bindea, in data de 4 noiembrie 2014, ca si comentariu la un album de fotografii din 3 noiembrie 2014, a postat un discurs care arata modul in care Biserica Greco-Catolica vede modalitatea de a face “misiune” in tarile ortodoxe. Acest discurs incrimina Biserica Ortodoxa, in timp ce Biserica Greco-Catolica o considera martira a neamului. Tinand seama de dialogul purtat in lista de comentarii, pentru “viteazul” protopop, discursul sau e un act de curaj, caci asa a fost instruit in seminariul teologic de la Blaj unde i s-a spus repetat ca a calomnia Biserica Ortodoxa e un act de dragoste de Dumnezeu si neam. Nu este nici primul si nici singurul elev al scolilor teologice greco-catolice post decembriste educat in spiritul anti-ortodox.

In discursul sau din 1 noiembrie 2014 tinut la Orastie protopopul Silviu Bindea, in calitate de reprezentant al Bisericii Greco-Catolice, dupa cum amintea, a subliniat jertfelnicia clerului greco-catolic mentionand ca Biserica sa este victima a Bisericii Ortodoxe. Mesajul e clar si limpede. Silviu Bindea vrea sa transmita celor prezenti ca Biserica Greco-Catolica este o “Biserica Martira” pentru ca nu a vrut sa treaca la ortodoxie. Vezi Doamne cat de rai sunt ortodocsii astia. Nu?! Stilul de vaicareala e intalnit in intreaga Biserica Greco-Catolica, incercand ca prin aceasta sa atraga mila lumii – asa se prezinta dansii, ca fiind prigoniti de ortodocsi. Hai sa fim seriosi! Nu cumva printre “martirii” Bisericii Greco-Catolice ii putem include si pe Maria Tereza sau pe generalul A. Bukow? Sau pe Atanasie Anghel si pe aceia care, pentru interese lumesti, au luat parte alaturi de acesta la infiintarea uniatismului in Ardeal? (vezi ce spune Nicolae Iorga despre acest moment istoric: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2014/07/istoricul-nicolae-iorga-despre-tradarea.html) etc.

continuare la astradrom

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

1 thoughts on “Un scurt raspuns diversiunii de tip iezuit a protopopului greco-catolic de Orastie, Silviu Bindea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura