92 de ani sub ocrotirea celui mai bogat in ani mucenic, Sfântul Haralambie. Întru mulți ani, Părinte! Să ajungeți măcar la vârsta Sf. Haralambie! Minunea săvârşită de Sfântul Haralambie cu Părintele Justin

Relatam aici o minune petrecută cu Părintele Justin la puțin timp după întoarcerea sa din inchisoare „

„Cu sănătatea zdrobită, dar cu sufletul viguros, se întoarce în satul natal, unde are marea bucurie de a vedea că locurile şi oamenii de aici rămăseseră nealterați de arşița ateismului. Întâmpină însă o mare întristare „mama era grav bolnavă de pelagră şi nu a putut nicicum să o convingă că s-a întors acasă, că fiul ei cel mai iubit trăieşte. Rugăciunile mamei pentru fiul ei, nenumăratele parastase făcute de mama, care credea că fiul ei nu mai trăieşte, l-au întărit mult pe Părintele în închisoare, dar acum nu mai avea cui să-i mulțumească. A aşteptat ca mama să se stingă din viața aceasta pământească şi abia apoi s-a întors în mănăstire, adică după un an jumătate. În acest timp Părintele a încercat să se angajeze undeva, dar nu reuşea nicicum datorită legitimației de deținut. În cele din urmă reuşeşte să se angajeze ca muncitor în construcția şoselei din această zonă.

Muncind din greu, istovit de puteri, Părintele se îmbolnăveşte încât abia mai putea urca o scară. Mama îi murise, dar se întâmplă o minune prin care această demnă mamă îşi arată recunoştința şi dragostea către fiul ei, stingând astfel amărăciunea Părintelui. Era în noaptea Sf. Mucenic Haralambie, ziua de naştere a Părintelui Justin. În acea noapte Părintele priveghează în cinstea Sf. Haralambie împreună cu celelalte rude care mai erau în viață. Cu multă evlavie îşi aminteşte Părintele de acel moment în care citea acatistul înaintea icoanei Sf. Haralambie şi cum a simțit prezența Sfântului, care nu a întârziat să-l ajute. Astfel că abia ațipind, o vede pe mama cum îl binecuvintează pe cap, după care Părintele se trezeşte şi uimit, se vede sănătos şi plin de puteri noi, tămăduindu-i-se orice boală căpătată de pe urma închisorii. Îi mulțumeşte Sfântului Haralambie şi mamei şi porneşte din nou spre mănăstire”.

extras din cartea „Parintele Justin Parvu si bogatia unei vieti daruita lui Hristos”

Tot in aceasta zi, a veteranului mucenic sfintit Haralambie, este nascut si Parintele profesor Mihai Valica ce implineste varsta de 53 de ani si caruia ii uram Multi ani intru marturisirea Adevarului pentru care se osteneste cu atata elan. Dumnezeu sa ii inmulteasca darul si puterea de a face lumina intr-un veac atat de intunecat.

Maicile de la Petru Voda canta Parintelui Justin la implinirea a 92 de ani

Vedeti si:

Predica marturisitoare a parintelui profesor Mihai Valica la sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

5 thoughts on “92 de ani sub ocrotirea celui mai bogat in ani mucenic, Sfântul Haralambie. Întru mulți ani, Părinte! Să ajungeți măcar la vârsta Sf. Haralambie! Minunea săvârşită de Sfântul Haralambie cu Părintele Justin

  1. Catalin says:

    Draga Parinte,

    Va urez din suflet LA MULTI ANI! cu sanatate, sa ne luminati si indrumati in continuare cu dragostea si intelepciunea dumneavoastra, pe taramul acesta trecator al vietii pamantesti.
    Sa nu ne lasati parinte!

    Doamne Ajuta!

  2. Cristina says:

    La Multi Ani Parinte!
    Domnul sa va binecuvanteze si sa va ocroteasca sa puteti impodobi cununa vietii cu ani multi si luminosi. Cu mult drag de peste mari si tari Cristina

  3. IULIAN says:

    Slava Lui Dumnezeu Care in bunatatea Lui ne-a daruit pe marele si iubitul nostru duhovnic si indrumator, Parintele Iustin Parvu, Domnul sa ii daruiasca ani multi si sanatosi si in Rai sa ne intalnim cu totii !!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura