Scrisoare deschisa adresata Inaltpreasfintitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si Bucovinei in vederea sinodului din Creta iunie 2016

nicea-21
Printre semnatari: Mănăstirea Paltin Petru Vodă, Arhim. Hariton Negrea, Ieroschimonahul Simeon de la m-rea Sihăstria, Protos. Antim, de la m-rea Bistrita, Protos. Ieronim, schit Sf. Teodora…


Image (8)

Image (9)

Image

Image (2)

 

Image (3)

Image (4)

Image (5)

Image (6)

Image (7)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

6 thoughts on “Scrisoare deschisa adresata Inaltpreasfintitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si Bucovinei in vederea sinodului din Creta iunie 2016

  1. Catalin Radu says:

    Hristos a inviat.

    Fratilor mei intru Hristos,

    Va adresez o rugaminte pentru a incepe de luni sa ne rugam urmand un anume program,pentru acest sinod.Sa acoperim cele 24h cu post dupa puteri si 2h de rugaciune (acatist si psaltire).Noi vom acopero intervalul 01-03.00 dimineata.

    Doamne ajuta,

    Catalin,
    Petru voda,Paltin

  2. Ioana ghilasi says:

    În vremurile din urma vor fi tot mai putini părinți care ne vor feri de secte și de cei care vor sa distrugă Ortodoxia noastră de aceea trebuie sa ne rugam cât mai credem adevărat în Hristos sa ne lumineze mintea Sfinților părinți sa ne spună numai adevărul și sa nu se strecuare minciuni care duc la dezbinarea credinței . DOAMNE AJUTA-NE ȘI NU NE PĂRĂSI PE NOI .AMIN .

  3. Ana-Maria says:

    Poporul care nu-si mai iubeste, tara, si credinta stramoseasca, nu are sanse sa supravietuiasca in vesnicii.

    Nu este cu putinta sa asteptam doar de la clerici sa fie perfecti si singurii rugatori la Dumnezeu si urmatori ai Lui Iisus Hristos, in timp ce noi mirenii, le aducem doar critici, si facem barfoteca pe mass-media, pe seama vietuirii lor (care nu este treaba noastra, ei vor raspunde pt. faptele lor, iar noi pt. ale noastre, pe care mai putin vrem sa le stim si vedem), in loc sa fim uniti si tari precum o stanca in credinta cea adevarata, fara de care nu se poate realiza niciodata UNIREA BISERICII, CU INTREG NEAMUL NOSTRU ROMANESC, ceea ce duce la dezbinarea mult dorita si voita de altii, iar un popor dezbinat se destrama si devine din stapan, rob, bun platnic continuu de taxe si biruri grele la straini apoi…

    „Nu mai exista pace pe Pamant, nici in straturile materiale ale Pamantului si nici in atmosfera. Dizarmonia care stapaneste omul se repercuteaza, in Pamant, pe Pamant si in atmosfera.

    Cine traieste intre aceste doua planuri? Omul. Si cum traieste el? Multi traiesc in iluzie stiind, in acelasi timp, ca ar trebui sa aspire la existenta pura. Multi traiesc o existenta profund materialista, in dorinta de a parea, de a avea, de a poseda.”

    „Prea fericit este cel care recunoaste de ce anume varsa Dumnezeu, Tatal nostru etern, cornul abundentei asupra umanitatii – pentru ca lumea aceasta materialista se prabuseste tot mai repede si, in curand, pe anumite parti ale Pamantului, ea va fi disparuta complet.”

    „Fiecare persoană este responsabilă de desfășurarea întregului univers fizic și spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea în vibrație și îi modifică starea. (…) Deci niciodată acțiunea noastră nu se înfăptuiește într-un cerc absolut închis „. – Pr. Dumitru Staniloae

    „Nicio tara oricat de mica ar fi ea, nu poate fi biruita cand lupta pt. dreptatea si neatarnarea sa, iar copiii copiilor nostri, vor pomeni in veac aceasta slavita a noastra biruinta din veacul 6983” – Stefan cel Mare si sfant

    „Legea vieţii este similară cu aceea a credinţei. Întocmai aşa cum un om gîndeşte, simte şi crede, tot aşa sunt create spiritul său, trupul şi soarta sa.”

  4. Ana-Maria says:

    Esența este adevărul din om. Personalitatea este minciuna – „Un om cultivat trăieşte departe de natură şi de condiţiile naturale ale existenţei, trăieşte în condiţii de viaţă artificiale, care îi dezvoltă personalitatea în detrimentul esenţei sale. În schimb, un om mai puţin cultivat, care trăieşte în condiţii mai naturale, îşi dezvoltă esenţa în detrimentul personalităţii.”

    „Se întâmplă, de asemenea, ca esenţa unui om să moară, în timp ce personalitatea şi corpul său rămân vii. În marile oraşe, mulţi oameni sunt goi pe dinăuntru. De fapt, ei sunt deja morţi. Personalitatea nu vede decât ce vrea să vadă şi ceea ce nu îi contrariază experienţa. Niciodată nu va vedea ce nu va vrea să vadă, ceea ce este, totodată, un avantaj şi un inconvenient. Este un avantaj pentru omul care vrea să doarmă şi un obstacol pentru cel care vrea să se trezească“.

    „Personalitatea mincinoasă îşi găseşte hrana în imaginaţie şi minciună. Când minciuna în care trăim va fi diminuată (adică sinceritatea față de propria persoană va crește) şi imaginaţia scăzută, personalitatea însăşi va slăbi şi noi vom putea ajunge în acel punct în care ne vom manifesta plenar esența.” – din Învățăturile lui Gurdjieff!

    Cred ca toti platim politele din vechime, mai mut tsau mai putin, indiferent de credinta care o avem si ne stapaneste! – AMS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura