Felicitare de Pasti a Parintelui Petroniu Tanase catre Parintele Justin Parvu


petroniu de la prodromuDIN CORESPONDENŢA PĂRINTELUI JUSTIN PÂRVU CU PĂRINTELE PETRONIU TĂNASE

Schitul Românesc Prodromu

Sf. Munte Athos – 63086 Kareia – Grecia

Sf. Paşti 2009

Prea Cuvioase Părinte Stareţ Justin,

Adevărat a înviat Domnul Hristos şi ne-a dăruit viaţă veşnică!

Vă mulţumesc pentru bunele urări de Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos şi vă doresc să aveţi în toate zilele Parintele Justinbucuria Sfintei Sale Învieri şi să ne învrednicească şi de marea Bucurie a Paştilor celor veşnice din ziua cea neînserată a Împărăţiei Sale.

Hristos a înviat!

Foarte bună lupta împotriva „cip-urilor” cu care diavolul vrea să fie stăpân peste întreaga Ţară. Dar ce ne facem cu milionul de avorturi, cu homosexualii şi cu toate formele de depravare de care s-a îmbolnăvit întreaga ţară creştină ortodoxo-românească? Cei ce se îndeletnicesc cu aceste treburi drăceşti sunt căzuţi deja sub stăpânirea diavolului şi împreună moştenitori cu acesta ai muncilor iadului, dacă nu se trezesc, dacă nu se pocăiesc. Dar cine să-i trezească? Ce fac cei rânduiţi la aceasta de Dumnezeu, Care a pregătit pentru cei ce cred în El, împărăţie veşnică şi fericită? De care să ne învrednicească pe toţi bunul Dumnezeu.

Cu felicitări şi cele mai bune doriri pentru creştineasca lucrare ce o desfăşuraţi,

Stareţ,

Ierom. Petroniu

(Scrisoare publicată in cartea Ne vorbeste Parintele Justin, vol III)


 • Ce multa dreptate are Pr. Petroniu! Avem credinta cea mai dreapta si mai frumoasa, credinta ortodoxa, si nu o respectam, pt. ca inseamna – IUBIRE PANA LA SACRIFICUL DE SINE PT. O CAUZA DREAPTA -, iar toate celelalte popoare care au cu totul alte confesiuni si credinte,unde esenta de baza – IUBIREA si LIBERTATEA – lipsesc, isi respecta marea majoritate dintre ei cu strictete credinta dobandita de la stramosii lor,care este bazata in cea mai mare parte pt. atingerea telului menit, pe dezbinare, ura, razboaie si stapanire.

  Datorita imoralitatii si orgiilor sexuale practicate la vremea lor, au cazut cele mai mari imperii, in timp ce noi romanii in mode desebit, de-a lungul veacurilor ne pastram credinta sfanta ortodoxa, care ne era cea mai puternica arma impotriva acestor faradelegi. Iubirea, respectul si frica de Dumnezeu se faceau simtite in inimile stramosilor nostri, care ne-au lasat ale lor Moaste Sfinte pt. aceasta, ca semn spre a nu ne indeparta de la credinta-ordodoxa, ci a le urma lor, sfinteniei lor, care s-a manifestat prin trairile lor in acele vremuri.

  Daca ar fi trait stramosii nostri dupa bunul lor plac si ar fi rastalmacit Cuvantul Lui Dumnezeu, care astazi nu este lasat macar spre a fi auzit decat cel mult in Biserici si acolo cu masura (timpul acordat nu este fara limite), noi cei de azi, am fi fost cu totii cu mult mai imorali decat cei care in momentul de fata se lupta pe toata suprafata pamantului (pt. o buna plata tainic primita sau poate in urma vreunui santaj), sa faca propaganda asa zisei “TOLERQANTE” si “DREPTURILOR OMULUI!”

  Cine crede ca placerile de orice natura ar fi ele, sexul si orgiile sexuale il scapa de orice necaz boala sau durere fizica sau spirituala,cand exact acestea duc la suferinte insine si fara limite, si-a pecetluit singur calea vietii, devenind astfel rob al lui “cornlelus”, adica robul suferintei din cauza iubirii de placeri, care a inunadat lumea de azi si ca orice placere trupeasca, cand este pusa mai presus de voia Lui Dumnezeu, nu e de la El, ci de la duhul cel rau.

  Dumnezeu nu vrea sa aiba iadul pe pamant, insa daca toti tacem cand farqadelegea umple pamantul acesta, rusine nu mai exista, respect nu mai exista, frica nu mai exista, iubire si iertare din toata inima nu mai exista, atunci vom avea si noi parte de el, odata ce ne impresoara de pretutindeni, ca “rasplata” pt. tacerea si “tolleranta” la care ne-am facut complici.

  Ne inselam unii pe altii, ne toleram intre noi si oameni si popoare, dar cine il poate inseala pe Dumnezeu dintre toti acestia, incat sa tolereze vesnic asemenea trai lumesc, ca si cum El nu ar exista, cand El este Ziditorul ? Cum sa poata zidi Dumnezeu caramida cu caramida impreuna cu cei care nu vor sa auda de El, d-apoi sa-i mai si cunoasca a Sa Bunatate? Cand o cadea ceata de pe ochii celor care nu cred in existenta Lui Dumnezeu, atunci vor cunoaste ce inseamna adevarata viata si care este sensul ei, dat spre mantuire noua si nu spre pierzanie.

  Aceea ce iubesti mai mult in viata, aceea te si defineste si fizic si spiritual si astfel iti dai seama candva de fapt ce
  ai ales:viata care iti aduce pacea sau moartea cu incetinitorul, care vine f. tainic prin manipulare la placeri, cand nu-l ai pe Dumnezeu in inima ta mai presus de orice pe lumea aceasta…(AMS).

Post a Comment

(required. But it will not be published)