Mesaj al Parintelui Justin Parvu de Sfintele Pasti

Justin Parvu de Sfintele Pasti
Doresc tutor creştinilor români ca să câştige ha­rul şi mângâierea Mântuitorului Iisus Hristos, care pen­tru a noastră mântuire S-a jertfit şi a înviat a treia zi din mormânt şi Îl rugăm să ia aminte şi acum spre dezrobirea noastră sufletească din patimile în care ne-am afundat, să ne lămurească precum aurul în topitoare, în vâltoarea necazuri­lor, a sărăciei de azi.

Să dea Dumnezeu ca Patimile Domnului şi suferinţele şi persecuţiile neamului nostru să ne dea tăria să înfrun­tăm necazurile acestor vremuri, ca să putem rămâne aşa cum ne-am născut în Tradiţia noastră ortodoxă şi să nu ne rătăcească nimeni cu învăţături străine de duhul evanghelic. Să ne învrednicească Domnul de bucuria aceasta a mărturisirii, aşa cum au mărturisit Piteştiul, Gherla, Aiudul, toţi martirii neamului nostru. Vedeţi totuşi, pe noi, în închisoare, comunismul ne-a învăţat smerenia, să fim creştini, să ne dăruim. Ne-a învăţat smerenia, şcoala cea mai înaltă. Astfel de vremuri grele or să ne aducă smerenia, care este învierea noastră sufle­tească. Prin mândria satanică a comuniştilor, noi de fapt am câştigat daruri duhovniceşti de la Hristos. Aşa să aveţi şi voi parte de Învierea lui Hristos în inimile voastre.

Fie ca acest Paşti pe care îl sărbătorim şi anul acesta, prin mila Domnului, să fie un îndemn spre trezirea noastră din mormântul tăcerii şi al laşităţii şi învierea noastră în duhul martirilor şi al sfinţilor închisorilor comuniste. Hris­tos a înviat!

Hristos să învieze blând şi frumos în inimile noastre, ca ziua aceasta mare a Învierii Domnului să fie şi spre în­vierea neamului nostru!

(Cuvant preluat din cartea Ne vorbeste Parintele Justin, vol I).

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

One thought on “Mesaj al Parintelui Justin Parvu de Sfintele Pasti

  1. Ana-Maria says:

    Fiindca pt. mine duhul Parintelui Justin Parvu, dat de la Dumnezeu, este viu, raspund prin „Adevarat a inviat!”

    Sa ne invieze Hristos – Dumnezeu si pe noi pacatosii si intreaga lume planetara din moartea pacatelor la viata cea adevarata, crestin-ortodoxa, traitoare, ca sa nu ajungem la randul nostru sa fim jertfiti,fara voia noastra, de cel care ar vrea sa ii ia dintotdeauna locul!

    Oare pt. o trezire a lumii, este nevoie intotdeauna mai intai de o jertfa pana la sange? El a fost unul si Sfant si a murit pt. noi, insa daca roata vietii se invarte cum sta scris, atunci rolurile se vor schimba si vor muri multi de pe lume, pt. un pacatos care ii conduce din umbra, si nu pt. Iisus Hristos, care nu asteapta si nu cere moartea nimanui, doar o reintoarcere de la moartea spirituala, ca sa avem viata.

    Este adevarat ca suntem vii fizic, dar spiritual suntem majoritatea morti de multi ani sau generatii poate si atunci chiar nu vrem sa descoperim adevarul despre noi insine, acceptam moartea cu incetinitorul pt. ca asa au decvis altii din umbra sau vreo schimbare brusca care sa fie mai puternica ca un cutremuri de pamant pt. noi?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura